De optimale mix van ‘Learn it’ en ‘Do it’

Coaching bij SRM Do it-weekend in Hotel De Bilderberg

Coaching bij SRM Do it-weekend in Hotel De Bilderberg

Marketingprofessionals verder opleiden door middel van een serie van kennissessies, afgesloten met een weekend op de hei om in twee dagen een praktijkcase te kraken. Het klinkt als een ideaal format. En dat is het ook. Pardon, dat was het ook.

Mijn opdrachtgever SRM, de bekendste opleider in marketingland, is overgenomen en gaat vanaf nu meer met meer uitwisselbare standaardmodules werken. Dat betekent dat de ‘Do it’-weekenden verdwijnen. En dus was het afgelopen weekend de laatste keer dat ik in de oude opzet een groep in De Bilderberg in Oosterbeek mocht begeleiden met het afronden van hun opleiding. En ja, dat vind ik jammer. Want de combinatie van ‘Learn it’-lesdagen en ‘Do it’-praktijkweekenden was geweldig.

Afgelopen jaren coordineerde ik een aantal marketingopleidingen voor SRM (met name social media- en contentmarketing). In de structuur van mijn Digital Strategy Canvas bouwde ik het programma. Zelf doceerde ik op een aantal ‘Learn it’-colleges, maar ik vroeg ook specialisten om op hun vakgebied te doceren. Opdat de deelnemers altijd recente en relevante inzichten en voorbeelden te horen kregen.

Aan het einde van een aantal weken of soms zelfs maanden ‘Learn it’ ging ik, soms samen met andere trainers, met de deelnemers de hei op. Twee dagen afgezonderd van de dagelijkse hectiek van werk werkten ze in groepjes aan het uitwerken van een praktijkcase. Twee dagen om het geleerde in de praktijk te brengen.

Echt, wat was dat altijd leuk om te mogen leiden en om de groepen te mogen coachen. Om de worstelingen te zie, de doorbraken, de inzichten, de creativiteit, de oplossingen, de eindpresentaties. Iedereen met wie ik dit heb mogen doen: dankjewel voor de mooie weekenden (en de gezellige avonden aan de hotelbar)!

Digital Strategy Canvas en Communicatieroos - workshopmaterialen van Paul Blok...

Digital Strategy Canvas en Communicatieroos – workshopmaterialen van Paul Blok..