Drie keer ONTmarketing op #marcom14

Drie sessies had ik op 3 juni op het Marcom14-congres, ‘hét event voor de Marcom-branche’ volgens de organiserende Adfo Groep.

 

CONFLICT-MARCOM2014

 

1. Keynote

‘s Morgens was er de keynote speech ‘ONTmarketing: verandermanagement voor marketeers’. Voor een bomvolle zaal (met zelfs nog een hoop mensen die echt niet meer in de zaal pasten) gaven we een overzicht van de ingrediënten van ONTMARKETING: PLAN – PROCES – POLITIEK – JIJZELF.

Dat er zoveel belangstelling was voor deze sessie stemde ons tevreden. Kwam het door de zeer warme aanbeveling door de hoofdredacteur van Tijdschrift voor Marketing, Luuk Ros? Of doordat marketing-Nederland langzaamaan steeds meer behoefte krijgt aan niet-marketinginzichten?
Hoe dan ook, dit zijn de sheets:


2. Masterclass

‘s Middags hadden we meer tijd om de principes van ONTMARKETING (PLAN – PROCES – POLITIEK – JIJZELF) te bespreken met een groep van 23 geïnteresseerden. In een twee uur durende masterclass doorliepen we dezelfde agenda als in de keynote, maar nu met ruimte voor details en discussie. Dit zijn de sheets:


3. Column

Op Marcom14 was ook de relaunch van het geheel vernieuwde Tijdschrift voor Marketing. Op uitnodiging van hoofdredacteur Luuk Ros mocht Paul, enkele tellen voor de onthulling van het eerste nummer nieuwe stijl, een column uitspreken. Dit is ‘m…
http://www.marketingonline.nl/blog/gelukkig-nog-steeds-tijdschrift-voor-marketing

Paul Blok op Marcom14, column voor Tijdschrift voor Marketing

-

-

 


 

Meer ONTMARKETING? Dat kan!

Op onregelmatige basis worden er ONTmarketingcolleges georganiseerd.

Dit zijn vier (avond)colleges waarbij specialisten ingaan op de hoofdelementen van ‘ONTmarketing’.

 

 1. minder marketing, meer strategie
  over het maken van een goed PLAN;
 2. minder marketing, meer veranderen
  over het verander-PROCES;
 3. minder marketing, meer politiek
  over macht en POLITIEK in organisaties
 4. minder marketing, meer overtuigen
  gaat over de overtuigende rol van JIJZELF.