Erasmus University Rotterdam: the career project

Gastcolleges, ik doe het graag. Ook al stop ik tóch weer teveel tijd in de voorbereiding en ben ik uren onderweg door de avondspits*. Want ik vind dat ervaren professionals best regelmatig hun kennis en hun door vallen en opstaan geleerde lessen mogen overbrengen op de nieuwe generatie.

Net als vorig jaar was het koud en miezerig weer buiten tijdens dit gastcollege, maar ik werd wederom warm van de internationale groep studenten ‘Communication and Media Practice’. Want de opdracht die ik had meegekregen voor mijn gastcollege (“vertel iets over je eigen loopbaan en de lessen die je er van hebt geleerd”) was merkbaar relevant voor iedereen.

Beste studenten en anderen die mijn presentatie bekijken: pas het meteen toe, denk er later nog eens aan terug, pik er kleine dingen uit, of negeer het. Allemaal goed.

Ikzelf heb voor dit gastcollege weer wat kunnen reflecteren op mijn carrière en wat ik daar eigenlijk van heb geleerd. Dat is op zich al hartstikke waardevol.

Bekijk de slides van mijn presentatie:

*ik zou die dag eigenlijk met de trein reizen, maar ja, er waren uitgerekend deze dag enorme vertragingen op het spoor…