Mijn eigen (digitale?) transformatie – doei stenen kantoor

Laat het los” en “Vaart maken is makkelijker als je dingen achterlaat“. Tja. Anderen adviseren is altijd makkelijker dan jezelf adviseren. En toch heb ik mezelf ook maar eens langs mijn eigen ‘strenge maar rechtvaardige’ meetlat gelegd. En daarom heb ik de knoop doorgehakt: ik ga verder zonder vaste kantoorruimte. Van een fysieke thuisbasis naar weer digitale zichtbaarheid.

 

Thuiswinkel_org Talent Circle Digital Organisation op kantoor van Paul Blok

Thuiswinkel.org e-commerce coaching voor ‘Talent Circle Digital Organisation’, september 2017

Geen kantoor meer. Goh Paul, is dat nu zo revolutionair? Mwah, niet echt, maar toch, voor mij toch wel ‘een dingetje’ in mijn eigen voortschrijdende transformatie.

Want ik had de laatste vijf jaar het allerfijnste kantoor van Amsterdam. Vind ik.

Sinds ik na mijn Ahold-loondienstjaren zelfstandig ben gaan ondernemen heb ik een kantoor. Maar sinds mijn eerste kantoorplek (Post CS, vlak naar Amsterdam Centraal) maak ik eigenlijk al vrij weinig gebruik van die kantoorruimte. Ik ben gewoon te vaak op pad, voor of bij klanten. Mijn logica: “Als ik bij klanten ben kan ik het betalen en als ik er wel zit heb ik het nodig.” Ook later in Duijntjer CS en in de RMO-hallen (tussen INIT, de Van Gendthallen en Roest).

 

Emerce-TheOffice-Huiskamer

Met Jurgen in Emerce in de rubriek The Office, oktober 2013

 

En nu dan, afscheid van mijn allerfijnste werkplek aan de Amstel, aan de Weesperzijde. Zo’n vijf jaar geleden runde ik samen met Jurgen Flick bureau CONFLICT [strategie, merken, media] en we trokken hier in. De lokatie was top. Maar met name door de fijne inrichting door Jurgen was dit de beste werkplek die ik me wensen kon. Ik noemde het de Stadshuiskamer. Met chesterfields en al.

Er werd hier gewerkt aan mooie merken als Landal Green Parks, TSS, KRO, Marin, Anwb, rijks- en lagere overheden, diverse mkb-bedrijven, omroepen. EN we gaven hier onze ONTmarketingcolleges. Toen CONFLICT stopte ben ik blijven zitten – omdat het zo’n geweldige plek is.

 

HvA-CMD-studenten-Stadshuiskamer

Werkcollege HvA-CMD-studenten bij Paul op kantoor, september 2015

 

Eerst samen met Yourzine. Later met Fast Moving Targets. En Burloc.com [Bureau voor Leerzame Online Communicatie] werd hier opgericht en we werkten hier onder meer voor ING. Voor leden van Thuiswinkel.org leidde ik hier de coachingssessies ‘Talent Circle Digitale Organisatie’, gaf ik hier les aan HvA studenten, werkte ik aan taaie vraagstukken van Unicef…

 

Paul Blok te gast in Top Names - Fast Moving Targets

Paul te gast in Top Names van Fast Moving Targets, die weer te gast zijn in Pauls kantoor

“Famous football coach Vince Lombardi said, “Winners never quit.” Marketing guru Seth Godin countered with, “Winners quit all the time. They just quit the right stuff at the right time.” 

Ik laat het achter me. Het was goed zo. Ik ga het ongetwijfeld missen, maar ik laat het los. Werkplekken, koffie en bier zijn ook elders te krijgen hè, dus “we houden contact“.

P.S.
Ik blijf gewoon bereikbaar via de bekende kanalen:

telefoon/whatsapp: 06 – 12 969 434
e-mail: paul@paulblok.com
twitter: twitter.com/paulblok
linkedin: linkedin.com/in/paulblok