Nederlands Instituut voor Brand Management

header-nibaa-brand-institute
Een aantal keer per jaar verzorg ik voor het NIBAA, het Nederlands Instituut voor Brand Management* (vraag me niet naar de exacte betekenis van de afkorting NIBAA), colleges voor opleidingen als ‘Strategisch Brand Management’ en ‘Brand Identity & Design Management’. Mijn bijdragen gaan die opleidingen gaan vooral over het verband tussen ‘merken’ en ‘branding’ aan de ene kant en ontwikkelingen in ‘online’ en ‘social’ aan de andere kant.

Afgelopen 4 februari mocht ik weer een hele dag intensief met een groep aan het werk. Veel besproken! We spraken over  merken in relatie tot social media. Aan de hand van het Social Strategy Canvas en De Communicatieroos heb ik de deelnemers meegenomen in het belang, de kansen en de bedreigingen van social media voor hun eigen brand management.

Zo’n dag levert altijd fijne discussies op. NIBAA, wederom bedankt voor de uitnodiging!

En dit zijn de sheets die ik heb gebruikt, inclusief een aantal verzamelde opbrengsten op de good-old flipover:

 

*
NIBAA is een onderdeel van de Utrecht Business School