25 oktober 2014

Over Paul & contact

Contact
telefoon/whatsapp: 06 – 12 969 434
e-mail: paul@paulblok.com
twitter: twitter.com/paulblok
linkedin: linkedin.com/in/paulblok

 


 

Ik ben digital media- en marketingstrateeg, adviseur en spreker. Ik help merken zich aan te passen aan de realiteit van digitalisering en social media. Daarom volg ik de weerbarstige ontwikkelingen in media en technologie op de voet. Ik (h)erken het veranderde gedrag van consumenten, klanten, burgers, medewerkers. Vanuit die context help ik organisaties met het maken van de vereiste transitie. En daarbij geef ik aandacht aan de organisatorische consequenties.

 

 

 


Visie en werkwijze

“Brilliant strategy. But can you execute?”

Ik geloof dat de meeste bestaande organisaties prima in staat zijn om relevant te blijven. (Ja, óók in deze tijd van digitalisering en disruptie.) Daarom help ze ik met de vereiste transformatie. Makkelijk? Vaak niet. Mogelijk? Vaak wel!

Ik hanteer daarbij altijd drie perspectieven:

1. Context (de buitenwereld)
Begrijp de impact van nieuwe technologie, media en klantengedrag op uw ‘business'; Verken de toekomst en formuleer een visie.

2. Strategie (van buiten naar binnen)
(Her)formuleer een adequate, toekomstbestendige en enthousiasmerende strategie;

3. Organisatie (binnenwereld)
Maak de organisatie weerbaar én wendbaar. En neem alle medewerkers mee in de veranderingen. Want hoe briljant je strategie ook is, het moet nog wel worden uitgevoerd.

 


Achtergrond en ervaring

Ik heb voor veel prachtige klanten mogen werken. Een paar voorbeelden:
Bij Albert Heijn heb ik AH.nl helpen ontwikkelen. Bij HEMA de introductie van het e-commerce platform mogen begeleiden. Bij ANWB on line en off line beter laten samenwerken. Bij H.J. Heinz de digitale strategie uitgewerkt. Bij Landal Greenparks de social mediastrategie vorm gegeven. Voor de gemeente Almere een visie op digitale communicatie in 2020 helpen ontwikkelen. Via het CBI, een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken, train en begeleidt ik ondernemers in ontwikkelingslanden. Omroepen (publiek, commerciëel en regionaal) hielp ik met uiteenlopende on line-vraagstukken. Bedrijven die lid zijn van Thuiswinkel.org coach ik bij hun vraagstukken met betrekking tot ‘digitale organisatie’. Unicef hielp ik om innovatiekracht te vergroten. En ING hielp ik met de digitalisering van ‘knowledge management’.

Een nogal divers rijtje, inderdaad. Maar het zijn allemaal bestaande organisaties die zich moeten aanpassen aan deze tijd.

Oh, en ik deel mijn ervaringen graag. Als spreker, trainer of dagvoorzitter.

Paul met logo's

 

 

 

 

 


Burloc.com
[Bureau voor Leerzame Online Communicatie]

Burloc.com-logo

E-learning, apps, peer grading, kennistoetsen, video, content, technologie, platforms, … Je moet aan veel, heel veel zaken denken als je kennis binnen je organisatie wilt delen. Waar begin je? Vanuit die veelgehoorde vraag ben ik samen met Michel Penterman dit bureau gestart.

Burloc.com [Bureau voor Leerzame Online Communicatie] helpt klanten om de mogelijkheden te overzien, om de juiste keuzes te maken en om effectief en efficiënt uit te voeren. Het is de schakel tussen ‘de droom’ en ‘de realisatie’. Want wie een huis wil bouwen belt ook niet als eerste de tegelzetter, de loodgieter of de schilder. Zelfs niet de aannemer. Het begint met de architect. Allereerst is er een goed gesprek tussen klant en architect. Waarom? Om alle mogelijkheden af te wegen, om ambitieuze plannen uit te werken en om tot een realistisch plan van aanpak te komen. Pas dán ga je samen op zoek naar een geschikte aannemer en andere specialisten. En naar de juiste materialen.

Naar Burloc.com [Bureau voor Leerzame Online Communicatie]

 


Trendvizier

Trendvizier.nl logo

Ik kom al jaren bij uiteenlopende klanten over de vloer en zie dat het eigenlijk voor elke organisatie lastig is om grip te krijgen op trends en onzekerheden. En dat is niet zo gek: niet alleen gaan ontwikkelingen in technologie, media, menselijk gedrag en klantverwachtingen razendsnel, ook is de betekenis en de impact van die ontwikkelingen voor organisaties niet altijd meteen duidelijk.

Ik helpt mijn klanten met (marketing-, merk- en digitale) strategie en met organisatie- en verandervraagstukken. Daarbij gaat het om het veranderen naar toekomstbestendige organisaties. Daarom ben ik mij de afgelopen jaren steeds meer gaan verdiepen in toekomstverkenningen. Want dat is nou net de schakel die de meeste (of eigenlijk: alle) organisaties nodig hebben om future-proof te worden.

Trendvizier is de titel van het boekje dat ik schreef over ontwikkelingen om ons heen die onze strategische keuzes beïnvloeden. En het is het ‘label’ van waaruit ik mijn klanten help om beter grip te krijgen op het nu én op de toekomst.

 

 


 

Digital Strategy Canvas

Digital Strategy Canvas

Strategie gaat over plannen maken en over plannen daadwerkelijk uitvoeren. Er is geen vaste vorm, vast format of vast template waarin elke (digital) strategie weer te geven is. Gewoonweg omdat elke organisatie uniek is, specifieke klantgroepen heeft, in specifieke markten actief is, et cetera.

Maar… alle goede strategische plannen bevatten vaste bouwstenen. Die bouwstenen worden verkregen door zes strategische kernvragen voor de organisatie te beantwoorden: waarom, wat, wie, waar, wanneer en hoe.

Lees meer over het Digital Strategy Canvas

 


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *