23 oktober 2014

Klanten

Ik werk voor klanten in uiteenlopende branches. Stuk voor stuk mooie merken die op een of andere manier op zoek zijn naar een antwoord op ontwikkelingen in (digitale) media en veranderend consumentengedrag. Ik licht er een paar klanten uit…

Rijksoverheid

Ministeries in Nederland hebben allemaal hun eigen inspectiediensten die moeten zorgen voor controle op naleving van regelgeving. Denk aan Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie), Onderwijsinspectie, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, etc. Om kennis uit te wisselen werken de communicatieafdelingen van de diensten samen. In dat kader werd aan mij gevraagd of ik de mogelijkheden om social media zinvol in te zetten wilde uitwerken. Inmiddels loopt er een geïntegreerd programma waarbij we bij een aantal inspecties pilots hebben lopen. De kennis die daarin wordt opgedaan wordt gedeeld met de collega-diensten en zo kan men leren van elkaar en hoeven wielen slecht één keer te worden uitgevonden. Heel fijn dat er zo wordt samengewerkt. En heel fijn om dat geïntegreerde project te mogen leiden.

 

 

BBIE: Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom

Merken, modellen en ideeën bescherm je door te registreren bij BBIE. Dat kan rechtstreeks, dat kan via ‘…………..’ die dat voor je doen. Maar pas als een merk, model of idee staat geregistreerd bij het BBIE ben je verzekerd van een goede bescherming van je intellectuele eigendom. Toch is het niet (meer) vanzelfsprekend dat ondernemers hun intellectuele eigendom goed beschermen. Bestaande bedrijven en start-ups introduceren producten, diensten en merken, ze gaan daar de markt mee op, maar lopen vervolgens het risico dat anderen met hun idee of merk aan de haal gaan. En daar wil BBIE iets aan doen. Met een sterkere online aanwezigheid. En met een ondernemende interne cultuur op basis van sterke kernwaarden. Of ik het externe deel (strategie en online aanwezigheid) en interne deel (cultuur en kernwaarden) wilde helpen ontwikkelen? Nou en of!

 

Hogeschool van Amsterdam

Ik vind het belangrijk dat ervaren professionals hun kennis en ervaring overbrengen aan de nieuwe generatie professionals. Ik draag dan ook graag mijn steentje bij. Jaren geleden aan de Hogeschool van Rotterdam. Sinds 2013 iets dichter bij huis aan de Hogeschool van Amsterdam, aan het domein (faculteit) DMCI: Digitale Media & Creatieve Industrie. Ik begeleid en beoordeel afstudeerders van de opleiding MIC (Media, Informatie & Communicatie). Daarnaast doceer ik een aantal vakken aan de opleiding CMD (Communication & Multimedia Design). Welke vakken? Contentstrategie en Online Marketing. Natuurlijk houd ik me aan de programma’s, maar het is heerlijk om vanuit eigen kennis en ervaring te mogen vertellen. En een bijkomend voordeel is natuurlijk ook dat ik ‘feeling’ houd met de nieuwe generatie talenten – daar leer ik uiteraard zelf ook weer van.

 

Unicef

Unicef Nederland is, zoals veel goede doelen, altijd op zoek naar fondsen voor hun uitstekende werk. Die fondsenwerving gebeurt deels traditioneel, maar deels wordt er ook gezocht naar nieuwe manieren. Met Unicef ben ik daarom aan de slag gegaan om het ‘traditionele’ denken over doelgroepen aan te scherpen. Van ‘zichtbare’ doelgroepkenmerken en persona’s naar ‘onzichtbare’ doelgroepkenmerken en drijfveren. Het is nog ‘work-in-progress’, maar de nieuwe benadering heeft inmiddels een stevige basis én het wordt steeds verder aangescherpt. Want zo gaat dat met vernieuwen van een werkwijze.

 

Omroep Brabant

Een lokale omroep, maar wel een met een enorm bereik en impact. Steevast in de top 10 van online nieuwsvoorzieners in Nederland. Want Noord-Brabant is een hechte provincie en regionale nieuwsvoorziening speelt daarbij een belangrijke rol. Toch ben ik als buitenstaander gevraagd om te ondersteunen bij de – ambitieuze – plannen die men heeft met de omroep. Grofweg gezegd gaat Omroep Brabant steeds verder transformeren van een ‘RTV-first’ naar een ‘online-first’ organisatie. Dat betekent uiteraard nogal wat, bijvoorbeeld voor de kanaalstrategie: welke kanalen (of media, wat je wilt) zet je waarvoor in? Dat vraagstuk mag ik helpen op te lossen. Want Brabantse gemoedelijkheid wordt meer en meer ondersteund door online media.

 

Landal Greenparks

LandalGreenParks wordt al jaren achtereen gelauwerd met prijzen om hun klantvriendelijkheid. In hun eigen termen:gastvriendelijkheid. Online marketing en e-commerce is in de vakantiemarkt van levensbelang en Landal loopt op dat gebied voorop. Logisch dus dat Landal ook social media serieus wilde gaan inzetten.
Meer over mijn werk voor Landal Greenparks

KRO

KRO maakt zeer gewaardeerde televisie- en radioprogramma’s. Men wilde de internetactiviteiten naar hetzelfde kwalitatief hoogstaande niveau brengen, zodat KRO een echt crossmediale omroep werd. Voor een tiental programma’s, waaronder Boer zoekt vrouw, Brandpunt, Spoorloos en Adres Onbekend lag er tegelijkertijd de opdracht om het websiteverkeer drastisch te verhogen. Of wij daar iets mee konden. Jazeker!
Meer over mijn werk voor KRO

H.J. Heinz

H.J. Heinz is het moederbedrijf van Heinz, de tomatensauzen, maar ook van andere merken als Honig, Venz, Brinta, De Ruijter en Karvan Cevitam. Hoewel deze merken met name verkocht worden door het supermarktkanaal speelt digitalisering ook voor deze fast mover consumer goods een belangrijke rol. Want hoe houd je merkvoorkeur vast? En hoe kun je laten weten dat je nieuwe producten introduceert?
Meer over mijn werk voor H.J. Heinz

‘een financial’

Sommige klanten worden liever niet met naam en toenaam genoemd. Dat respecteren we uiteraard. Wat we wel mogen vertellen is wat we voor deze ‘financial’ hebben gedaan. En hoe dat zo gekomen is: naar aanleiding van een blogpost op Marketing Online werd CONFLICTs kijk op marketing gedeeld op BNR. Het hoofd van de afdelingen HRD en Interne Communicatie ving dit op en belde, want dat merkdenken leek haar ook erg toepasbaar op haar afdelingen. En dat was het ook.
Meer over mijn werk voor deze financial

Hoogheemraadschap van Delfland

Waterschappen of hoogheemraadschappen zijn lokale overheden die tot taak hebben de waterhuishouding te regelen. Bij de meeste burgers zijn ze vooral bekend van de jaarlijkse waterschapsbelasting. Welke nuttige werkzaamheden er plaatsvinden is bij het groet publiek vaak onbekend.
Meer over mijn werk voor dit waterschap

Ministerie van Buitenlandse Zaken, agentschap CBI

CBI (Centre for the Promotion of Imports from developing countries) is een agentschap van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De missie is: “CBI contributes to sustainable economic development in developing countries through the expansion of exports from these countries. Met andere woorden, CBI wil de concurrentiepositie van MKB producenten/exporteurs in ontwikkelingslanden duurzaam versterken. Hierdoor zijn deze MKB-ers (beter) in staat naar de Europese markten te exporteren.
Meer over mijn werk voor het CBI

Next Academy

NextMarketeer, NextSocial, NextCommunication, NextCommerce

Tijdschrift voor Marketing

Marketingonline, column, Het Grote Marketing Congres – spreker en dagvoorzitter. Social Media School.

‘een uitzendbureau’

Inspiratie en kennis op de klantendag. Boekjes vol met kennis over medewerkers op social media.

A.M.

Workshop op vakdag. Ontwikkeling en programmamanagement kennisevent.

‘een top 10 gemeente’

Digitale strategie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *