2 oktober 2017

[ Trendvizier.nl ]

 

 

Trendvizier.nl logo

 

 

Trendvizier.nl is mijn antwoord op de (soms niet-gestelde) vraag “Hoe ziet de toekomst van onze branche eruit en wat betekent dat voor onze organisatie?”.

Ik kom al jaren bij uiteenlopende klanten over de vloer en ziet dat het eigenlijk voor elke organisatie lastig is om grip te krijgen op trends en onzekerheden. En dat is niet zo gek: niet alleen gaan ontwikkelingen in technologie, media, menselijk gedrag en klantverwachtingen razendsnel, ook is de betekenis en de impact van die ontwikkelingen voor organisaties niet altijd meteen duidelijk.

Mijn werk bestaat uit het helpen van mijn klanten met (marketing-, merk- en digitale) strategie en met organisatie- en verandervraagstukken. Een aantal jaren geleden ben ik mij daartoe meer en meer gaan verdiepen in toekomstverkenningen (let op: toekomstverkenningen, niet toekomstvoorspellingen). Want zicht op de toekomst is nou nét zo’n essentiële schakel die nodig is om future-proof te worden.

Trendvizier.nl is het platform dat publicaties over ontwikkelingen om ons heen selecteert en bundelt. En het is het ‘label’ van waaruit ik mijn klanten help om beter grip te krijgen op het nu en op de toekomst.

 

Trendvizier-websiteTrendvizier-boekje

 

 

Een disclaimer daarbij:

Het platform is primair opgezet om organisaties te helpen de toekomst beter te begrijpen en te omarmen. Maar eerlijk is eerlijk: bovengemiddelde persoonlijke interesse in de voortdenderende ontwikkelingen in technologie, media en menselijk gedrag speelt ook zeker mee.

Naar Trendvizier.nl

Bekijk Trendvizier – editie 2018 (en vraag het boekje aan)

 

Trendvizier Live!
Uiteraard vertel ik ook graag over de trends en ondersteun ik bij het verkennen van relevante toekomstbeelden voor organisaties. Hieronder staat een aantal mogelijkheden verbeeld. Laat me weten als u interesse heeft – dan bespreken we de mogelijkheden.

 

 

Presentatie Toekomstverkenningen op basis van de Three Horizon-methode

Presentatie Toekomstverkenningen – op deze foto een van de inzichten uit de Three Horizon-methode

 

Thuiswinkel_org Talent Circle Digital Organisation op kantoor van Paul Blok

Een sessie scenarioplanning met behulp van de ‘Scenarioplanner’.

 

Trendvizier Trendpresentatie

Trendvizier Trendpresentatie – hier in beeld een van mijn bevindingen op de London Technology Week 2017

 

Trendvizier op de hogeschool - scenarioplanning videocollege

Trendvizier op de hogeschool – hier in beeld mijn scenarioplanning videocollege

 

Trendvizier workshop - aan het werk met de Trendsheet

Trendvizier workshop – een groep collega’s aan het werk met de ‘Trendsheet’ om de impact van ‘buiten’ op ‘binnen’ te ontdekken